Georg Kastriota ( deutsch für Gjergj Kastrioti [ ˈɟɛɾɟ ˈkasˌtɾiˈɔˌti ]), genannt.

.

. .

Han anses som en av de främsta frihetskämparna i albansk.

May 5, 2018 · Skanderbeg was born Gjergj (George) Kastrioti in 1405 in the town of Krujë in the Albanian mountains.

Skanderbeg. Përfundimi. Gjergj Kastrioti dhe Donika Arianiti u martuan më 23 prill të vitit 1451 kur ajo ishte 23 vjeç dhe Gjergji 46.

Gjergj Kastriot SkenderbeuUnser Held Unser Krieger, Unser Bester.

Mai 1405 [Anm. Sundonte viset mes kepit të Rodonit dhe Krujës dhe arrinte të kishte deri në 2,000 kalorës në gatishmëri. .

Djali I Gjonit, e kishte emrin Gjergj Kastrioti, në nder të gjyshit. Skanderbeg (Albanees: Skënderbeu), geboren als Gjergj Kastrioti (6 mei 1405 (?) - Lezhë, 17 januari 1468) was een Albanese prins uit het adellijk geslacht Kastrioti.

Gjergj Kastioti bashkon princërit shqiptarë duke u martuar me Donika Kastrioti dhe duke organizuar Besëlidhjen e Lezhës, por përballet edhe me tradhtinë e Hamza Kastrioti, nipi i tij.

.

The most notable member was Gjergj Kastrioti, better known as Skanderbeg, regarded today as. .

. De dynastie regeerde over het vorstendom Kastrioti in Centraal-Albanië.

.
Gjergj Kastrioti Skënderbeu, Gazeta Si, 17 janar 2021.
9.

Ai ishte luftëtar, diplomat, burrë shteti, Heroi Kombëtar i shqiptarëve.

Skënderbeu braktisi.

His father, Gjon (John) Kastrioti, tried to walk a delicate political line to avoid being overthrown by either the Venetians or the Ottoman. . .

Georges Castriote (en albanais : Gjergj Kastrioti ), plus connu sous le nom de Scanderbeg (en turc ottoman : اسکندر بگ, et en turc moderne : İskender Bey ), né le 6 mai 1405 à Croïa d'une mère serbe Vojsava Kastrioti (en) 2, 3 et mort le 17 janvier 1468 à Lezhë, est un seigneur albanais du XVe siècle, considéré. Gjergj kastrioti , i njohur si Skenderbeu. . Gjergj Kastrioti dhe Donika Arianiti u martuan më 23 prill të vitit 1451 kur ajo ishte 23 vjeç dhe Gjergji 46 vjeç. Biografia.

His father was called Gjon so Gjergj Kastriot Skënderbeu called his.

Si çdo vjet, më datën 17 janar, populli shqiptar e përkujton. .

Gjergj Kastrioti ishte djali më i vogël i Gjon Kastriotit dhe i princeshës Vojsava, fëmija i fundit midis 4 djemve.

Ishte fëmija i parafundit në familjen me shumë fëmijë të Gjonit e të Vojsavës.

Gjergj Kastrioti – Skëndërbeu është figura më e madhe në historinë e popullit shqiptar për një varg arsyesh historike mbi të cilat është ndërtuar dhe qëndron pacenueshëm miti i tij.

Biografia.

(JETA) Skënderbeu lindi në 6 Maj në vitin 1405 dhe vdiq më 17 janar të vitit 1468.